הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר: 250 גרם בשר נקע מגידים
להשריית הבשר: 2 כפיות יין לבן יבש
3/4 כף קורנפלור
1 כף מרק עוף או מים
3/4 כף רוטב סויה
חצי כוס שמן לטיגון
לתבשיל: 2 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות 5 ס"מ
5 שיני שום קצוצות
1 כף זנגויל טרי קצוץ
2 פלפלים ירוקים חריפים ללא זרעים וגידים
1 מקל סלרי (ללא עלים) עבה פרוס דק באלכסון
1 גזר קלוף וחתוך למקלונים באורך 5 ס"מ
2 כפיות יין לבש יבש
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ הדרים
2 כפיות רוטב סויה
רבע כפית מלח
1 כף קורנפלור
1 כף מים קרים
אופן ההכנה
הבשר: חותכים את נתח הבשר לפרוסות בעובי 3 מ"מ עם כיוון הסיבים.
חותכים כל פרוסה לרצועות אורך דקות, שוב עם כיוון הסיבים.
מערבבים את היין, הקורנפלור, המים והסויה בקערה.
מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהנוזלים מצפים את הבשר.
מוסיפים 2 כפות מהשמן ומערבבים (כדי למנוע הדבקות הזמן הטיגון).
מחממים את שארית השמן בווק.
כשהשמן חם מאד מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי בחישה כדקה עד שהבשר חום מכל צדדיו.
מסננים, נפטרים מהשמן העודף ושומרים את הבשר בצד.
התבשיל: מחזירים את הווק לכיריים, מוסיפים את הבצל, השום, הזנגויל והפלפלים החריפים.
מטגנים תוך בחישה כדקה - שתיים עד שעולה ריח.
מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים תוך בחישה דקה - שתיים עד שצבע הירקות עז.
מוסיפים את הבשר ומערבבים.
מוסיפים את היין, הסוכר, החומץ והסויה ומערבבים.
מסיטים את הבשר והירקות לדפנות הווק.
מערבבים את המלח, הקורנפלור והמים ומסיפים תוך בחישה למרכז הווק.
מבשלים 5-10 דקות עד שהנוזל מסמיך
טועמים, מוסיפים מלח, מחזירים את הבשר והירקות למרכז הווק.
מערבבים ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
