חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקר עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקר עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר: 250 גרם בשר נקע מגידים
להשריית הבשר: 2 כפיות יין לבן יבש
3/4 כף קורנפלור
1 כף מרק עוף או מים
3/4 כף רוטב סויה
חצי כוס שמן לטיגון
לתבשיל: 2 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות 5 ס"מ
5 שיני שום קצוצות
1 כף זנגויל טרי קצוץ
2 פלפלים ירוקים חריפים ללא זרעים וגידים
1 מקל סלרי (ללא עלים) עבה פרוס דק באלכסון
1 גזר קלוף וחתוך למקלונים באורך 5 ס"מ
2 כפיות יין לבש יבש
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ הדרים
2 כפיות רוטב סויה
רבע כפית מלח
1 כף קורנפלור
1 כף מים קרים
אופן ההכנה
הבשר: חותכים את נתח הבשר לפרוסות בעובי 3 מ"מ עם כיוון הסיבים.
חותכים כל פרוסה לרצועות אורך דקות, שוב עם כיוון הסיבים.
מערבבים את היין, הקורנפלור, המים והסויה בקערה.
מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהנוזלים מצפים את הבשר.
מוסיפים 2 כפות מהשמן ומערבבים (כדי למנוע הדבקות הזמן הטיגון).
מחממים את שארית השמן בווק.
כשהשמן חם מאד מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי בחישה כדקה עד שהבשר חום מכל צדדיו.
מסננים, נפטרים מהשמן העודף ושומרים את הבשר בצד.
התבשיל: מחזירים את הווק לכיריים, מוסיפים את הבצל, השום, הזנגויל והפלפלים החריפים.
מטגנים תוך בחישה כדקה - שתיים עד שעולה ריח.
מוסיפים את הסלרי והגזר ומטגנים תוך בחישה דקה - שתיים עד שצבע הירקות עז.
מוסיפים את הבשר ומערבבים.
מוסיפים את היין, הסוכר, החומץ והסויה ומערבבים.
מסיטים את הבשר והירקות לדפנות הווק.
מערבבים את המלח, הקורנפלור והמים ומסיפים תוך בחישה למרכז הווק.
מבשלים 5-10 דקות עד שהנוזל מסמיך
טועמים, מוסיפים מלח, מחזירים את הבשר והירקות למרכז הווק.
מערבבים ומגישים.
מגיש: ליאת
מקור:
שתף את המתכון