הוראות הכנה
מרכיבים
1 ראש שום
1 חבילת רוזמרין
1/4 בקבוק יין אדום יבש
2 קילו נתח פילה מדומה בקר
חצי כפית פלפל שחור
כף וחצי רוטב ברביקיו
4 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי
2 בצל
3 גזרים
2 כפות אבקת מרק בשר
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 עלי חסה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה חצי ראש שום חתוך גס (אין צורך לקלף), את היין, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור ואת הרוזמרין. מוסיפים את הבקר, מערבבים ומעבירים לכלי סגור וצפוף כמה שיותר.
- משרים במקרר 24 שעות.
- חותכים גס מאוד את הגזר, הסלרי ובצל אחד, ומסדרים בתבנית בתור מצע.
- מניחים על המצע את הבקר, מורחים בשאר שמן הזית.
- צולים בתנור על 250 מעלות למשך רבע שעה, מנמיכים את התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות במשך שעה לדרגת מדיום.
- מניחים לבשר להתקרר קצת ופורסים אותו דק. את הפרוסות מניחים על מצע של חסה ומפזרים מעל בצל פרוס ופטרוזיליה קצוצה.
לרוטב:
מרתיחים בסיר את שארית המרינדה (לאחר סינון), את המיצים שבתבנית שהופרשו מהבשר, את רוטב הברביקיו ואת אבקת מרק הבשר. מערבבים עם מטרפה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. בתאבון!
מגיש:
מקור: מתן קדר , אתר סקופ
שתף את המתכון
