הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
½ כוס סוכר
½ כפית תמצית וניל
½ כוס קמח
½ כפית אבקת אפיה
קמצוץ מלח
½ כוס שוקולד צ'יפס (מומלץ שוקולד צ'יפס שחור ולבן) + ¼ כפית קמח מעורבבים יחד (פעולה זו מונעת מהשוקולד צ'יפס לשקוע בתחתית העוגה)
אופן ההכנה
ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם החמאה. בקערה נפרדת מנפים קמח יחד עם אבקת אפייה והמלח.
בקערת המיקסר מערבלים את הביצים במהירות גבוהה, כאשר הביצים הופכים לקרם תפוח מוסיפים לסירוגין את הסוכר וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד לקבלת קרם תפוח ובהיר, לאחר מכן מוסיפים לקרם הביצים בתנועות עטיפה עדינות את תערובת השוקולד והחמאה ואת תמצית הוניל, מערבבים עד שהקרם משנה צבעו לחום, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את השוקולד צ'יפס, מערבבים ערבוב אחרון ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 20-25 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי אך לח (העוגה אמורה להיות מעט לחה).
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון
