הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג בשר בקר פילה ( מספר חמש )
שמן זית 2-3 כפות
3 בצלים גדולים קצוצים
2 קופסאות פטריות חתוכות
חצי ליטר יין יבש
כפית פלפל שחור
5-6 שיני שום כתושים
חצי כפית כורכום
6-8 עלי דפנה
אופן ההכנה
מורחים את הבשר בשמן זית ,פלפל שחור ושום כתוש ועלי דפנה.
סוגרים בניילון נצמד ומשהים ללילה.
משחימים את הבשר מכל כיוון .כלומר מטגנים על אש גבוהה את נתח הבשר לסגירת הנוזלים.
לאחר מכן.מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה.לאחר כרבע שעה מוסיפים כוס יין יבש .ושוב לאחר כחצי שעה מוסיפים את שארית היין וממשיכים לבשל על אש קטנה לוודא שיש נוזלים ושהבשר לא יחרך.
לאחר כשעה ורבע בישול,תלוי בסוג הבשר,כשהבשר רך מזלג ננעץ בתוכו,ולא ממש רך,לכבות את האש ולתת לבשר להתקרר.
בינתיים מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה מוסיפים את הפטריות והכורכום ומעט מלח.לשים לב בשר מוכשר מלוח.. להמליח בהתאם.מוסיפים למחבת מרוטב הבשר מהסיר ומכבים את האש.
פורסים את הבשר שצונן לפרוסות בינוניות.
בין כל שכבה שופכים חלק מהתערובת במחבת..עד גמר הבשר.
מחזירים את הסיר עם הבשר לבישול נוסף עם התוספות כרבע שעה או עד שהתרכך
מגיש:
מקור: זברה
שתף את המתכון
