הוראות הכנה
מרכיבים
נתח בשר בקר [ לפחות קילו]
קילו מלח גס
100 גרם גרגרי כוסברה
100 גרם גרגרי שומר
2 כפיות פלפל שחור גרוס
6 פלפל צי'לי יבש
8 עלי דפנה
אופן ההכנה
מעבדים את תערובת התבלינים במעבד מזון למשך כמה שניות כולל המלח
בקופסת עץ או פלסטיק מפזרים את שליש מכמות התערובת מנחים את נתח הבשר על התערובת
ומפזרים מעליו ומצדדיו את שאר התערובת כך שהבשר עטוף בתערובת
סוגרים את הקופסא ומניחים במקרר למשך שלושה שבועות
אחרי שלושה שבועות מוצאים מהמקרר ותולים את הבשר בטמפרטורת החדר למשך שבוע נוסף
חותכים דק ומזלפים מעט שמן זית "מעדן " נהדר
בתאבון
מגיש:
מקור: ארז תהל
שתף את המתכון
