הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים רתוחים
שמן
לבשר:
1 בצל גדול
שמן
בשר טחון
2 עגבניות גדולות קצוצות (או פחית עגבניות משומרות חתוכות)
1 כף רוטב סויה
1 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל
100 גרם רסק עגבניות + כפית סוכר
3 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
מכינים את האורז בנפרד מהבשר עם הרוטב.
להכנת האורז: מטגנים את האורז קלות בשתי כפות שמן, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 20 דקות, מכבים את האש, לא מתפתים לפתוח את הסיר - מכסים במגבת.
להכנת הבשר:
בזמן שהאורז מתבשל מכינים את הבשר.
קוצצים בצל, מטגנים אותו ב 3 כפות שמן, כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את העגבניות, משאירים על אש בינונית כשתי דקות ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים את רוטב הסויה וא.מרק עוף ומתבלים לפי הטעם.
מוסיפים את רסק העגבניות ושיני השום ומערבבים הכל.
אפשר להוסיף לפי הטעם פטריות, פטרוזיליה קצוצה.
מה שיש בסיר מזכיר רוטב של ספגטי בולונז ויכול לשמשמ גם למטרה זו.
מעבירים את האורז המוכן מהסיר לסיר הבשר ומערבבים בעדינות היטב (פעולת קיפול).
מכבים את האש, ואוכלים בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
