חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בשר עם אורז אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשר עם אורז אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים רתוחים
שמן
לבשר:
1 בצל גדול
שמן
בשר טחון
2 עגבניות גדולות קצוצות (או פחית עגבניות משומרות חתוכות)
1 כף רוטב סויה
1 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל
100 גרם רסק עגבניות + כפית סוכר
3 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
מכינים את האורז בנפרד מהבשר עם הרוטב.
להכנת האורז: מטגנים את האורז קלות בשתי כפות שמן, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 20 דקות, מכבים את האש, לא מתפתים לפתוח את הסיר - מכסים במגבת.
להכנת הבשר:
בזמן שהאורז מתבשל מכינים את הבשר.
קוצצים בצל, מטגנים אותו ב 3 כפות שמן, כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את העגבניות, משאירים על אש בינונית כשתי דקות ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים את רוטב הסויה וא.מרק עוף ומתבלים לפי הטעם.
מוסיפים את רסק העגבניות ושיני השום ומערבבים הכל.
אפשר להוסיף לפי הטעם פטריות, פטרוזיליה קצוצה.
מה שיש בסיר מזכיר רוטב של ספגטי בולונז ויכול לשמשמ גם למטרה זו.
מעבירים את האורז המוכן מהסיר לסיר הבשר ומערבבים בעדינות היטב (פעולת קיפול).
מכבים את האש, ואוכלים בתיאבון.
מגיש: רוירן
מקור:
שתף את המתכון