הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
שמן קנולה
נתח בשר שריר (מוזה) נקי.
1-2 חצילים יפים בלי גרעינים
2 כפות רסק עגבניות
כמון טחון
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1. פורסים את נתח הבשר לפרוסות
2. יוצקים לסיר שמן זית ומטגנים את פרוסות הבשר (בלי להוציא).
3. מוסיפים מים, כמון, מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה.
בזמן הזה עוברים לחצילים:
4. חותכים את החצילים לפרוסות עגולות אלכסוניות
5. יוצקים למחבת שמן קנולה ומטגנים את החצילים משני הצדדים.
6. מוציאים לנייר סופג.
7. בסיר נוסף מתחילים לסדר את התבשיל: שכבה חצילים, שכבה בשר, שכבה חצילים...
8. חוזרים לנוזלים שנשארו בסיר הבשר, מוסיפים אליהם את רסק העגבניות, הכמון, המלח, והפלפל ומערבבים.
9. יוצקים את תערובת הנוזלים לסיר התבשיל, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.
מגיש:
מקור: מצעד האוכל הישראלי
שתף את המתכון
