חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גאפטה אלנפוליטנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גאפטה פריכה מבחוץ ורכה מאוד מבפנים.
גאפטה אלנפוליטנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גאפטה פריכה מבחוץ ורכה מאוד מבפנים.
הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן
½ כוס קמח שטיבל 5
½1 כפיות מלח
2 כוסות מים
1 כפית גדושה שמרים יבשים
אופן ההכנה
הוראות הכנה
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
2. מוסיפים את המים ולשים ביד עד לקבלת עיסה נוזלית ודביקה יחסית אך אחידה.
3. מכסים במגבת ומעמידים ל 18 שעות במקום מוצל אך חמים.
4. לאחר 18 שעות מקמחים קרש עבודה ומעבירים אליו את הבצק מחלקים ללחמניות.
ונותנים לו לתפוח על הקרש עוד שעתיים.
5. מחממים את התנור ל-250°c (רצוי על טורבו)
6. מעבירים את הבצק הדביק ל- 2 כלי אפיה שרופדו היטב בקמח.
7. מכניסים לתנור ל- 30 דקות ב-250°c.
8. מורידים חום ל 150°c לעוד 15 דקות.
9. מוציאים לאוויר ל ½ שעה לפחות לפני האכילה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שף גון
שתף את המתכון