הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן
½ כוס קמח שטיבל 5
½1 כפיות מלח
2 כוסות מים
1 כפית גדושה שמרים יבשים
אופן ההכנה
הוראות הכנה
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
2. מוסיפים את המים ולשים ביד עד לקבלת עיסה נוזלית ודביקה יחסית אך אחידה.
3. מכסים במגבת ומעמידים ל 18 שעות במקום מוצל אך חמים.
4. לאחר 18 שעות מקמחים קרש עבודה ומעבירים אליו את הבצק מחלקים ללחמניות.
ונותנים לו לתפוח על הקרש עוד שעתיים.
5. מחממים את התנור ל-250°c (רצוי על טורבו)
6. מעבירים את הבצק הדביק ל- 2 כלי אפיה שרופדו היטב בקמח.
7. מכניסים לתנור ל- 30 דקות ב-250°c.
8. מורידים חום ל 150°c לעוד 15 דקות.
9. מוציאים לאוויר ל ½ שעה לפחות לפני האכילה.
מגיש:
מקור: שף גון
שתף את המתכון
