הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½4-כוסות קמח
50-גרם שמרית
200-גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1-ביצה שלמה
2-חלמונים
¼-כוס סוכר
קורט-מלח
1-גביע אשל
מלית:
1-גביע שמנת חמוצה
500-גבינה לבנה(9% או 5%)
2-חלבונים
4-כפות פודינג וניל
½-כוס סוכר
1-כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
100-גרם צימוקים(לא חובה)
1-ביצה טרופה למריחה
סירופ:
½-כוס סוכר
½-כוס מים רותחים
4-כפות תמצית וניל
1-כף מיץ סחוט טרי מלימון
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-170°C .
מכניסים לקערת המערבל את כל חומרי הבצק מלבד האשל ומתחילים ללוש בצק.
מוסיפים בהדררגה את האשל וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מכסים במגבת ומשהים במקרר -3- שעות.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד הצימוקים ומחלקים לשניים.
מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1ס"מ.
מורחים מלית על הבצק, מפזרים צימוקים ומגלגלים לרולדה.
פורסים לפרוסות בעובי של 1ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5ס"מ אחת מהשניה.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה.
אופים בתנור מחומם ( 170°C) כ 20 דקות עד שמקבלים צבע חום זהוב.
מערבבים יחד את כל חומרי הסירופ, מניחים 10 דקות ואז מברישים את הגביניות.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון
