הוראות הכנה
מרכיבים
חלב
יוגורט
חומץ
מלח גס
אופן ההכנה
לגבינה צפתית דמוי אורדה : מרתיחים את החלב . מוציאים כוס חלב ומוסיפים לה ככף יוגורט לכל ליטר חלב . בוחשים ומחזירים לסיר החלב המורתח .בוחשים את החלב בכף עץ . ממשיכים ברתיחה עדינה ומוסיפים כף חומץ לכל ליטר חלב. מפזרים את החומץ בצורה שווה ולא בוחשים . נותנים לחלב להתנתק מהגבינה וזה כשמי הגבינה הופכים להיות צהובים וגושי גבינה צפים בסיר , הגבינה מוכנה. מוציאים את פרורי הגבינה בעזרת כף מחוררת או מסננת שטוחה ומניחים בסלסלה עם חורים או במסננת לפסטה או בכל כלי שיש יציאה למים . מפזרים בין השכבות של פרורי הגבינה בזמן הוצאתה מהסיר מלח גס. נותנים לגבינה להתקרר והופכים אותה בזהירות כדי שתקבל את צורת הסלסלה גם מהצד השני. מפזרים למעלה אורגנו יבש או קצח . בתאבון
מגיש:
מקור: המתכון לקוח מהספר של שרי אנסקי - בשלנית גדולה ומוכשרת ....מומלץ ביותר להכנת גבינות
שתף את המתכון
