חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גבינת אורדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טרחתי וחיפשתי עבורך br
גבינת אורדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טרחתי וחיפשתי עבורך br
הוראות הכנה
מרכיבים
חלב
יוגורט
חומץ
מלח גס
אופן ההכנה
לגבינה צפתית דמוי אורדה : מרתיחים את החלב . מוציאים כוס חלב ומוסיפים לה ככף יוגורט לכל ליטר חלב . בוחשים ומחזירים לסיר החלב המורתח .בוחשים את החלב בכף עץ . ממשיכים ברתיחה עדינה ומוסיפים כף חומץ לכל ליטר חלב. מפזרים את החומץ בצורה שווה ולא בוחשים . נותנים לחלב להתנתק מהגבינה וזה כשמי הגבינה הופכים להיות צהובים וגושי גבינה צפים בסיר , הגבינה מוכנה. מוציאים את פרורי הגבינה בעזרת כף מחוררת או מסננת שטוחה ומניחים בסלסלה עם חורים או במסננת לפסטה או בכל כלי שיש יציאה למים . מפזרים בין השכבות של פרורי הגבינה בזמן הוצאתה מהסיר מלח גס. נותנים לגבינה להתקרר והופכים אותה בזהירות כדי שתקבל את צורת הסלסלה גם מהצד השני. מפזרים למעלה אורגנו יבש או קצח . בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: המתכון לקוח מהספר של שרי אנסקי - בשלנית גדולה ומוכשרת ....מומלץ ביותר להכנת גבינות
שתף את המתכון