הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שזיפים יבשים
100 גרם מרגרינה
1 כוס סוכר
½1 ק"ג גזר טרי פרוס,או גזר גמדי פרוס
1 כוס ברנדי
½ כוס ליקר קירסאו
1 כוס מיץ תפוזים מרוכז
4 כפות ריבת משמש
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
משרים את השזיפים במים קרים , בינתיים ממיסים את המרגרינה על להבה נמוכה. מוסיפים את הסוכר ומגבירים את הלהבה. כשהסוכר מקבל גוון דבש מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב. מוסיפים מיד את הברנדי והליקר ומבשלים עד שהגזר כמעט רך, מוסיפים את השזיפים, מיץ תפוזים, הריבה והקינמון וממשיכים לבשל עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי בתבשיל.
מגיש:
מקור: תנובה
שתף את המתכון
