הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
1 אבקת אפיה
50 גרם חמאה-או מחמאה אם רוצים פרווה.
6 כפות דבש
קורט מלח
מים פושרים 3 - 1/2 3 כוסות- כמה שלוקח
שמן (לא זית)
לעיבוד הבצק הסופי:
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות כמספר עיגולי הבצק.
אופן ההכנה
ההכנה:
1.במיקסר עם וו לישה- מערבלים את כל חומרי הבצק למעט המים.
את המים מוסיפים בהדרגה עד קבלת בצק חלק וגמיש.
2.לתת לבצק לנוח, בקערה מכוסה, בערך 40 דקות.
3.ללוש היטב פעם נוספת.
4.להכין מגש גדול ומשומן קלות.
5.למרוח את הידיים בשמן וליצור מהבצק עיגולים קטנים
(לי יוצאים בערך 20 - בינוניים ), ללטף אותם ביד משומנת ולהניח על המגש,
למנוחה של 1/2 שעה.
6.מכינים את סיר הגחנון ומניחים בו נייר אפיה משומן בחמאה או מחמאה
הכנת הג'חנונים:
לקחת עיגול ועל משטח השיש הנקי והמשומן לפתוח אותו לעלה דק.
עדיף לרדד בעזרת הידיים- תמיד מרוחות בשמן- ולא במערוך-
כך זה מהיר מאוד ולא נקרע.
למרוח עליו קוביית חמאה ולשטח אותה. מקפלים את העלה שליש ימני על השליש האמצעי, ועליו את השליש השמאלי. תמיד נשארת קצת חמאה ביד- למרוח על הבצק המקופל.
את רצועת הבצק הזו מגלגלים לרולדה.
מכאן- לשקית ניילון ולהקפאה-
או לסיר.
לסיר- מניחים בסיר על גבי נייר האפייה בצורת שתי וערב. מפזרים למעלה כמה תלתלי חמאה.מכסים במכסה הסיר ואופים כל הלילה בטמפרטורה של 100 מעלות.
מומלץ להכניס לתנור כלי עם נוזלים ולעלות את הטמפרטורה ל 110 מעלות לכל הלילה
מגיש:
מקור: ניסוי ותהיה
שתף את המתכון