חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'חנון תימני מקורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק עדין ונימוח בפה ממש יותר תימני מתימני
ג'חנון תימני מקורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק עדין ונימוח בפה ממש יותר תימני מתימני
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
¾2 כוסות מים
½1 כפות מלח
10 כפות סוכר
1 אבקת אפיה
½1 מרגרינה רכה מחולקת ל-14
אופן ההכנה
ללוש בצק מכל החומרים חוץ מהמרגרינה אני לשה את הבצק במיקסר היטב
לכסות את הבצק במגבת ולהניח בצד למשך ¼ שעה שוב ללוש את הבצק
ושוב לנוח ¼ שעה כך ארבע פעמים
לקרוץ מהבצק 14 כדורים ולהניח על משטח משומן
לכסות במגבת ¼ שעה לחלק את המרגרינה ל-14 חלקים
עכשיו להתחיל לפתוח כל עיגול לעובי הכי דק שאפשר ולמרוח מהמרגרינה
לקפל את צד שמאל עד האמצע למרוח מרגרינה ושוב את צד ימין על צד שמאל
עכשיו יש לנו מלבן ארוך למרוח במרגרינה
ולמתוח את הבצק ולגלגל ולמתוח עד סוף הבצק
אותו תהליך לעשות עם 14 הכדורים הנוספים
לרפד את הסיר של הג'חנון בנייר אפיה ועל זה פיתה או 2 פרוסות לחם
לסדר את כל הג'חנונים עים מרווח ושורה שניה לסדר בצורה של שתי וערב
להכניס לתנור בחום של 100 מעלות למשך כל הלילה בערך 12-13 שעות
לצרף לזה עגבניות טריות מרוסקות וסחוג
ושיערב לכם
מגיש: מלכה פאני
מקור: לקחתי מתכון של חברה ושיפרתי
שתף את המתכון