הוראות הכנה
מרכיבים
1 שמנת מתוקה להקצפה (חלבית או צמחית)
4 חלבונים
½1 תותים מעוכים (או כל פרי אחר שרוצים)
½ כוס סוכר
2 חב' סוכר וניל
1/3 בקבוקון תמצית וניל
2 חטיפים מאותו סוג (כגון: חטיף בוטנים או אגוזים בקרמל, חטיף גרנולה, וופל שוקולד כמו טעמי, מקופלת, או 10 נשיקות מרנג) את כל אחד מסוגי החטיפים יש לפורר לפירורים גסים
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר (בהדרגה) עד לקבלת קצף נוקשה מאוד - כך שניתן להפוך את הקערה והקצף לא ייפול!
2. בקערה נפרדת מקציפים יחד את הקצפת, ½ כוס פרי (מעוך היטב), סוכר וניל ותמצית וניל עד לקבלת קצפת נוקשה ויציבה.
3. מערבבים את שני סוגי הקצף יחד עם כל יתר המרכיבים עד לקבלת תערובת הומוגנית וחלקה.
4. מקפיאים את התערובת בכלי סגור למשך 4-5 שעות. מומלץ לא להקפיא יותר מזה בכדי לשמור על המרקם הקציפתי של הגלידה.
מגיש:
מקור: דרור הדדי
שתף את המתכון
