הוראות הכנה
מרכיבים
3 "פרפרים" של חזה עוף
12 תמרים מגולענים
12 יח' אגוז פקאן אם אין ניתן להשתמש באגוזי מלך
6 קיסמי שיניים
2 ביצים
½ כפית חרדל דיז'ון (אם אין אפשר להשתמש ברגיל אך במקום ½ כפית לשים ¼ כפית)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קליפת לימון מגורדת מ- ½ לימון
2 כוסות פירורי לחם
½ כפית אבקת שום
½ כפית גריל עוף
½ כפית אבקת מרק
קורט פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
2 כפות גדושות אבקת מרק בשר
50 גרם מרגרינה
מים רותחים לפי הצורך
אם אין אבקת מרק ניתן להכין מתיבוליות בניחוח צלי - הסבר בהמשך
אופן ההכנה
לוקחים שתי קערות, באחת שמים: ביצים, חרדל, פטרוזיליה, גרד לימון וטורפים. בשניה שמים: פירורי לחם ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
לוקחים את התמרים ובכל אחד מהם במקום הגלעין שים אגוז סוגרים ומניחים רגע בצד.
בינתיים לוקחים את "פרפרי" חזה העוף וחוצים לשניים, כך שיווצרו לנו 6 חתיכות, משטחים מעט את החתיכות בעזרת פטיש לשניצל (ממש מעט). שמים בקצה של כל חתיכת עוף תמר ממולא או 2 (בהתאם לצורך) ומגלגלים לצורת "סיגר". לאחר מכן טובלים את ה"סיגר" הממולא קודם בקערת הביצים אח"כ בקערת פירורי הלחם ואז שוב בקערת הביצים ושוב בקערת פירורי הלחם "משפדים" כל גליל ממולא בקיסם שיניים (על מנת שלא יתפרק בטיגון) וכך ממשיכים עם כל השאר באותה צורה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הגלילים על אש נמוכה-בינונית עד להזהבה, מוציאים, מספיגים את עודפי השמן ומסירים את קיסמי השיניים.
להכנת הרוטב:
ממיסים את המרגרינה ומוסיפים לה את אבקת מרק הבשר ובוחשים, מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
אם אין ברשותכם אבקת מרק בשר ניתן להכין רוטב מתיבוליות בניחוח צלי באופן הבא:
בקלחת מרתיחים ¼ 1 כוסות מים, כשהמים רותחים, מוסיפים 2 תיבוליות בניחוח צלי ובוחשים עד להמסתם, לאחר מכן מוסיפים כ- 25 גרם מרגרינה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להמסתה.
הרכבת המנה:
בצלחת הגשה מניחים במרכזה רוטב, מעל מסדרים בשורה את גלילות העוף הממולאים ומעל שופכים עוד רוטב.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
