חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלילות חזה עוף במילוי תמרים ברוטב צלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בהשראת השאריות שנותרו מט"ו בשבט, החלטתי להיות יצירתית והרי לכם מנה פרי המצאתי שהוכרזה כטעימה להפליא ע"י האורחים המוזמנים שלי.
גלילות חזה עוף במילוי תמרים ברוטב צלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בהשראת השאריות שנותרו מט"ו בשבט, החלטתי להיות יצירתית והרי לכם מנה פרי המצאתי שהוכרזה כטעימה להפליא ע"י האורחים המוזמנים שלי.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 "פרפרים" של חזה עוף
12 תמרים מגולענים
12 יח' אגוז פקאן אם אין ניתן להשתמש באגוזי מלך
6 קיסמי שיניים
2 ביצים
½ כפית חרדל דיז'ון (אם אין אפשר להשתמש ברגיל אך במקום ½ כפית לשים ¼ כפית)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קליפת לימון מגורדת מ- ½ לימון
2 כוסות פירורי לחם
½ כפית אבקת שום
½ כפית גריל עוף
½ כפית אבקת מרק
קורט פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
2 כפות גדושות אבקת מרק בשר
50 גרם מרגרינה
מים רותחים לפי הצורך
אם אין אבקת מרק ניתן להכין מתיבוליות בניחוח צלי - הסבר בהמשך
אופן ההכנה
לוקחים שתי קערות, באחת שמים: ביצים, חרדל, פטרוזיליה, גרד לימון וטורפים. בשניה שמים: פירורי לחם ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
לוקחים את התמרים ובכל אחד מהם במקום הגלעין שים אגוז סוגרים ומניחים רגע בצד.
בינתיים לוקחים את "פרפרי" חזה העוף וחוצים לשניים, כך שיווצרו לנו 6 חתיכות, משטחים מעט את החתיכות בעזרת פטיש לשניצל (ממש מעט). שמים בקצה של כל חתיכת עוף תמר ממולא או 2 (בהתאם לצורך) ומגלגלים לצורת "סיגר". לאחר מכן טובלים את ה"סיגר" הממולא קודם בקערת הביצים אח"כ בקערת פירורי הלחם ואז שוב בקערת הביצים ושוב בקערת פירורי הלחם "משפדים" כל גליל ממולא בקיסם שיניים (על מנת שלא יתפרק בטיגון) וכך ממשיכים עם כל השאר באותה צורה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הגלילים על אש נמוכה-בינונית עד להזהבה, מוציאים, מספיגים את עודפי השמן ומסירים את קיסמי השיניים.
להכנת הרוטב:
ממיסים את המרגרינה ומוסיפים לה את אבקת מרק הבשר ובוחשים, מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
אם אין ברשותכם אבקת מרק בשר ניתן להכין רוטב מתיבוליות בניחוח צלי באופן הבא:
בקלחת מרתיחים ¼ 1 כוסות מים, כשהמים רותחים, מוסיפים 2 תיבוליות בניחוח צלי ובוחשים עד להמסתם, לאחר מכן מוסיפים כ- 25 גרם מרגרינה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להמסתה.
הרכבת המנה:
בצלחת הגשה מניחים במרכזה רוטב, מעל מסדרים בשורה את גלילות העוף הממולאים ומעל שופכים עוד רוטב.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון