הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סוכר
1 ליטר מים
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 כוס רום או ברנדי
5 קופסאות דובדבנים
אופן ההכנה
שוטפים ומגלענים את הדובדבנים (כדאי להצטייד בחולץ גלעינים כדי לא להתייאש באמצע).
בסיר, מביאים לרתיחה סוכר, מים ומקל וניל. מנמיכים להבה ומבשלים 15-20 דקות עד קבלת סירופ סמיך. מסירים מן האש ומוסיפים את הדובדבנים ואת הרום (או הברנדי).
מעבירים לצנצנות מעוקרות , אוטמים ושומרים בטמפרטורת החדר. לאחר הפתיחה, מעבירים למקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
