חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הלזניה הכי קלה וטעימה שיש
Votes: 2
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשמתקרב חג השבועות, כל הילדים במשפחה (הגדולים והקטנים) brמחכים ללזניה הזאת. brכמה פשוטה להכנה - ככה טעימה!
הלזניה הכי קלה וטעימה שיש
Votes: 2
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשמתקרב חג השבועות, כל הילדים במשפחה (הגדולים והקטנים) brמחכים ללזניה הזאת. brכמה פשוטה להכנה - ככה טעימה!
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת דפי לזניה (אני מעדיפה את של וילי פוד)
בצל בינוני קצוץ
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כוס מים
שמנת מתוקה לבישול (או שלא)
1 גביע גבינת קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 5%
כ-150-200 גרם גבינה צהובה ו/או פרמזן מגורדות.
ביצה
תבלין פיצה, או אורגנו מיובש
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הרוטב האדום:
מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ, עד שישחים קצת.
מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המים, מלח, פלפל שחור גרוס, תבלין הפיצה/אורגנו וחצי ממיכל השמנת המתוקה.
מביאים לרתיחה ומכבים. מניחים בצד.
הרוטב הלבן:
בקערה מערבבים יחד את הקוטג', גבינה לבנה, חופן גדוש מהגבינות המגורדות, ביצה, מלח, פלפל שחור גרוס והחצי הנותר מהשמנת המתוקה.
מסדרים בתבנית מלבנית:
שופכים לתוך התבנית חצי מהרוטב האדום
מעל מסדרים דפי לזניה (לא מבושלים)
מעליהם שופכים מחצית מהרוטב הלבן
ושוב מסדרים דפי לזניה
מעליהם מתחילים בסדרה נוספת של רוטב אדום - עלי לזניה - רוטב לבן.
מעל הרוטב הלבן מפזרים את הגבינות המגורדות ומעליהן תבלין פיצה/אורגנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-30-40 דקות, עד שהגבינה הצהובה משחימה קצת.
*מי שרוצה יכול לשדרג את הלזניה בתוספות כפרי דמיונו... אצלנו אוהבים אותה 'נטורל'.
ב ת י א ב ו ן !
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון