הוראות הכנה
מרכיבים
400 ג"ר צוואר טלה קצוץ דק רצוי ידני או טחינה גסה
600 ג"ר צוואר (אונטר ריב) עגל קצוץ דק או טחינה גסה
2כפות קטשופ או ממרח פלפל אדום
1 כפית רוטב ווסצסטר
1 כף אבקת מרק בקר
1 כפית פלפל שחור גרוס גס
קמצוץ ציפורן טחונה
קמצוץ פלפל אנגלי טחון
קמצוץ אגוז מוסקט
2כפות שמן תירס
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה
1. קוצצים את כל חלקי הבשר באופן ידני עד קבלת מירקם של בשר טחון גס (אפשר גם
לטחון גס)
2. מוסיפים את כל התבלינים וקוצצים ידנית עוד כדקה ביחד
3. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם השמן והקטשופ עד קבלת עיסה אחידה
4. מכסים בנילון נצמד ושולחים למקרר כשעה
5. משטחים את הבשר על משטח עבודה באופן שווה ועם טבעת עגולה יוצרים 4 המבורגרים
או לחילופין ממלאים תבנית עגולה בבשר מוציאים ולוחצים עם הבוהן באמצעיתה עד
מחצית הגובה פעולה המבטיחה בישול אחיד של מרכז ההמבורגר
6. מחממים מצלית או מחבת טפלון לחם בינוני גבוה ומניחים ל 3 דקות לכל צד אין להפוך
לפני 3 דקות
מגיש:
מקור: ניסוי ותהיה
שתף את המתכון
