חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


המבורגר של עוף ותירס בזיגוג לימוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המבורגר של עוף ותירס בזיגוג לימוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר' חזה עוף נקי משומן וגידים, טחון גס
1 כוס גרגירי תירס קפואים
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן זית
לזיגוג הלימוני:
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
¼ כוס מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל חומרי ההמבורגר לתערובת אחידה מכסים בניילון נצמד
2. מקררים שעה
3. צרים מהתערובת 4 קציצות גדולות שמנות ועבות למדי
4. שמים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות היטב משני הצדדים עד שהן שחומות יפה.
5. מוציאים מן המחבת.
6. באותה מחבת שמים את חומרי הזיגוג ומביאים לרתיחה, מבשלים כמה דקות, עד שהזיגוג
מסמיך מעט
7. מחזירים את ההמבורגרים למחבת ומבשלים יחד כדקה-שתיים מכל צד
8. מגישים עם לחמנייה קלויה, עם עגבניות שרופות ועם פלפל ירוק חריף, שרוף אף הוא
(אפשר על מחבת פסים)
9. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון