הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר' חזה עוף נקי משומן וגידים, טחון גס
1 כוס גרגירי תירס קפואים
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן זית
לזיגוג הלימוני:
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
¼ כוס מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל חומרי ההמבורגר לתערובת אחידה מכסים בניילון נצמד
2. מקררים שעה
3. צרים מהתערובת 4 קציצות גדולות שמנות ועבות למדי
4. שמים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות היטב משני הצדדים עד שהן שחומות יפה.
5. מוציאים מן המחבת.
6. באותה מחבת שמים את חומרי הזיגוג ומביאים לרתיחה, מבשלים כמה דקות, עד שהזיגוג
מסמיך מעט
7. מחזירים את ההמבורגרים למחבת ומבשלים יחד כדקה-שתיים מכל צד
8. מגישים עם לחמנייה קלויה, עם עגבניות שרופות ועם פלפל ירוק חריף, שרוף אף הוא
(אפשר על מחבת פסים)
9. בתאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון
