הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
420 גרם קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
½2 גביעים של שמנת חמוצה (500מ"ל)
למלית:
¾ כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כף קקאו (אפשר לגוון עם שוקולית)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180°c), ומשמנים היטב תבנית "קוגלהוף".
מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומניחים בצד.
מערבבים במיקסר את החמאה, סוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת מוקצפת.
מוסיפים את הביצים אחת אחת
מנפים ביחד את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה.
יוצקים רבע של תערובת הבצק ומעליה מפזרים שליש מהמלית... וכך הלאה עד שמתקבלות 4 שכבות בצק כשביניהן 3 שכבות מהמלית.
אופים כשעה.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון
