חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


זינגולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זינגולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
15 גרם שמרים
¼ 2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1/3 3 כוסות קמח
לסירופ:
1/2 1 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים או קינמון טחון
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים ומניחים במקום חמים 15 דקות, עד שהתערובת תוססת. מעבירים את תערובת לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך ערבוב מהיר במטרף.
מוסיפים בהדרגה את הקמח וטורפים במהירות לתערובת סמיכה. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. לשים היטב פעם נוספת, ומניחים להתפחה לחצי שעה. חוזרים על לישת הבצק וההתפחה לפחות עוד פעמיים. כך מקבלים בצק אוורירי עדין ודליל מעט.
הכנת הסירופ: יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ- 25 דקות. מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות. מצננים.
מחממים בסיר רחב שמן בגובה 7 ס"מ לפחות. לשים את הבצק שוב. שמים בשקית זילוף 2-3 כפות מהבצק, ומזלפים גלילים ספירליים לתוך השמן החם (אפשר גם ליטול מן הבצק בכפית רטובה) מטגנים לגוון שחום משני הצדדים.
מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן. טובלים בסירופ בעודן חמות מאוד ומוציאים מייד, מגישים חם או קר.
מגיש: רוירן
מקור:
שתף את המתכון