הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
15 גרם שמרים
¼ 2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1/3 3 כוסות קמח
לסירופ:
1/2 1 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים או קינמון טחון
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים ומניחים במקום חמים 15 דקות, עד שהתערובת תוססת. מעבירים את תערובת לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך ערבוב מהיר במטרף.
מוסיפים בהדרגה את הקמח וטורפים במהירות לתערובת סמיכה. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. לשים היטב פעם נוספת, ומניחים להתפחה לחצי שעה. חוזרים על לישת הבצק וההתפחה לפחות עוד פעמיים. כך מקבלים בצק אוורירי עדין ודליל מעט.
הכנת הסירופ: יוצקים את המים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ- 25 דקות. מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות. מצננים.
מחממים בסיר רחב שמן בגובה 7 ס"מ לפחות. לשים את הבצק שוב. שמים בשקית זילוף 2-3 כפות מהבצק, ומזלפים גלילים ספירליים לתוך השמן החם (אפשר גם ליטול מן הבצק בכפית רטובה) מטגנים לגוון שחום משני הצדדים.
מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן. טובלים בסירופ בעודן חמות מאוד ומוציאים מייד, מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
