הוראות הכנה
מרכיבים
מספר מנות: 1-2
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפיה: 3 דקות
קטגוריה: מתאבנים, ירקות, גבינות, אומלטים ולביבות, מאכלים לילדים, מתכוני סבתא, צעד אחר צעד, מאכלים לשבת
סגנון: אמריקאי (149 מתכונים אמריקאיים)
3 ביצים
1 כף גדושה חמאה או מחמאה
2 כפות מים או חלב
1/8 כוס גבינה צהובה מרוסקת מסוג טל העמק
1 כף פטרוזיליה קצוצה או קוסברה
1 עגבניה קצוצה לקוביות ללא הגרעינים
1 כף עירית קצוצה
1/4 כפית אבקת שום
מלח
פלפל
אופן ההכנה
1. בקערה טורפים את הביצים מוסיפים 2 כפות מים או חלב ומערבבים היטב
עד קבלת בלילה אחידה ומוסיפים את התבלינים ומערבלים שוב
2. במחבת טפלון על אש בינונית ממיסים את החמאה או המחמאה ומוסיפים את הבלילה
ברגע הבלילה הופכת ליציבה בקצוות מושכים אותה לכיוון מרכז המחבת (חוזרים על הפעולה
עד שכמעט כל הבלילה מיוצבת אבל עדיין רטובה)
3. מוסיפים את כל הירק פנימה והגבינה הצהובה ומעבירים לאש נמוכה ל2 דקות (זהירות לא
לחרוך את התחתית)
4. כשאר החביתה מיוצבת הופכים חצי מעיגול על חלקו השני ומקבלים חצי ירח
5. מעבירים לצלחת ואוכלים בעודה חמה
מגיש:
מקור: אליסון קנדיין ליווינג
שתף את המתכון
