הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לחביתיות:
4 ביצים
4 כפות קמח
1/4 כפית מלח
1 כוס מים
החומרים למלית:
1 בצל קצוץ
200 גרם כבדי עוף חתוכים לקוביות
400 גרם פטריות חתוכות
2 כפות אבקת מרק
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן
החומרים לרוטב:
50 גרם מרגרינה
1/2 2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
50 גרם פטריות קצוצות דק
מים רותחים לפי הצורך
לקישוט:
8-10 פטריות טריות פרוסות דק
חופן עירית קצוצה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
הכנת החביתיות:
מכניסים את כל מרכיבי החביתיות למעבד מזון ומערבלים היטב עד לאחידות התערובת. משהים בצד ל- 10 דקות. מחממים מעט שמן במחבת טפלון, מנגבים שאריות שמן בעזרת נייר סופג שופכים מצקת מן התערובת ומטגנים את החביתיות (שימו לב: הטיגון של כל חביתית לוקח ממש 1-2 דקות. החביתיות אמורות להיות בצבע לבן ולא זהוב כדי שהן לא ישברו בעת הקיפול).
הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל, הכבדים והפטריות כ- 5-8 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומערבבים. ממשיכים לטגן עוד כ- 3 דקות נוספות, מקמחים, מערבבים ומסירים מהלהבה. ממלאים את החביתיות, סוגרים ומסדרים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-30 דקות.
הכנת הרוטב:
ממיסים את המרגרינה, מוסיפים את אבקת מרק הפטריות והפטריות ומערבבים עוד כ- 1-2 דקות. מוסיפים מים רותחים עד להגעה לסמיכות הרצויה תוך כדי ערבוב מסיבי על מנת שלא יווצרו גושים.
הרכבת המנה:
בצלחת מניחים במרכז מעט מהרוטב, מעל מניחים חביתית ממולאת ועל החביתית מוזגים עוד רוטב. מקשטים בפלחי פטריות טריות ומעט עירית קצוצה.
מגיש:
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון
