הוראות הכנה
מרכיבים
לחביתיות:
¾ כוס קמח
מלח
1 ביצה
½ כוס מים או מרק
למלית:
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתוש
2 כפות פלפל ירוק קצוץ דק
½1 כוסות מרק עגבניות או קופסת רסק עגבניות
מלח
פלפל
אורגנו
½ קג' בשר טחון
לרוטב:
1 בצל קצוץ
קמצוץ אורגנו
מלח
פלפל
½1 כוס מרק עגבניות או רסק עגבניות מהול במים
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי החביתיות לעיסה חלקה, מניחים לחצי שעה ומטגנים חביתיות.
הכנת המלית: מטגנים בצל ושום. מוסיפים פלפל ירוק ומטגנים עד שיתרכך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שישחים מעט. מסננים את השמן. יוצקים את מרק העגבניות. מתבלים ומבשלים כ-½ שעה או עד שהבשר מוכן.
ממלאים כל חביתית במלית, מגלגלים ומניחים בכלי הגשה ומעל יוצקים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל. מוסיפים את שאר החומרים ומרתיחים.
אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
