חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חביתיות משובחות (קרפים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החביתיות (קרפים) הן עלי בצק דקיקים המשמשים בסיס למלוי.
חביתיות משובחות (קרפים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החביתיות (קרפים) הן עלי בצק דקיקים המשמשים בסיס למלוי.
הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 כוס קמח
קורט מלח דק
2 ביצים טרופות
1 כוס חלב
½1 כפות שמן (או מרגרינה מומסת)
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים במערבל (מיקסר) לבלילה אחידה.
להכניס למקרר ל-1/2 שעה להתייצבות.
לחמם מחבת מיוחדת לחביתיות (משומנת בשכבה דקה של שמן- אפשר בהתזה או ע"י מריחה
בעזרת שפוד עם צמר גפן בקצהו)
לחמם את המחבת על אש גבוהה למשך 2-3 דקות ולהנמיך לאש בינונית.
לצקת מעט מהבלילה לשטח באופן אחיד על כל השטח ולהמתין עד שפני השטח מתייבשים .
להרים בזהירות (ע"י כף פלסטית שטוחה) את החביתיה ולהפוך על משטח מקומח מעט.
לחזור על התהליך עד גמר הבלילה.
את החביתיות ניתן למלא במלוי גבינה מתוק או בכל מלוי אחר.
הערה: עם הזמן רוכשים מיומנות וניתן להפוך את המחבת המיוחדת והחביתיה יורדת במכה קלה.
מגיש: amitsur
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון