הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 כוס קמח
קורט מלח דק
2 ביצים טרופות
1 כוס חלב
½1 כפות שמן (או מרגרינה מומסת)
1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים במערבל (מיקסר) לבלילה אחידה.
להכניס למקרר ל-1/2 שעה להתייצבות.
לחמם מחבת מיוחדת לחביתיות (משומנת בשכבה דקה של שמן- אפשר בהתזה או ע"י מריחה
בעזרת שפוד עם צמר גפן בקצהו)
לחמם את המחבת על אש גבוהה למשך 2-3 דקות ולהנמיך לאש בינונית.
לצקת מעט מהבלילה לשטח באופן אחיד על כל השטח ולהמתין עד שפני השטח מתייבשים .
להרים בזהירות (ע"י כף פלסטית שטוחה) את החביתיה ולהפוך על משטח מקומח מעט.
לחזור על התהליך עד גמר הבלילה.
את החביתיות ניתן למלא במלוי גבינה מתוק או בכל מלוי אחר.
הערה: עם הזמן רוכשים מיומנות וניתן להפוך את המחבת המיוחדת והחביתיה יורדת במכה קלה.
מגיש:
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון
