חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חגיגת חצילונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חגיגת חצילונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
10 חצילונים קטנים
½ כוס שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מחצי לימון
4 כפיות טחינה גולמית
מלח
אופן ההכנה
חוצים את החצילונים לאורך. ממליחים אותם. מחממים מחבת ברזל (חובה!) ובה השמן. מניחים את החצילונים כאשר הצד בשרני כלפי המחבת. אחרי מספר דקות הופכים לעוד כשתיים עד שלוש דקות (משתדלים לא לשרוף את החצילים). מניחים את החצילונים על נייר סופג לשלוש דקות. מסדרים את החצילונים על צלחת הגשה. מזליפים מעליהם את מיץ הלימון. מפזרים מעל מחצית מכמות הפטרוזיליה והבצל הירוק. מטפטפים בעדינות מעליהם את רוטב הצ'ילי. מזליפים מעל בזהירות את הטחינה. מפזרים את יתרת הפטרוזיליה והבצל הירוק.
מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון