הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז
1 תפוז מפולט
מיץ משני תפוזים
רבע כוס יין אדום מתוק
1 שן שום כתושה
1 ס"מ זנגביל קמוץ דק מאד
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ דק
שמן זית
אופן ההכנה
מסירים את השומן מחזה האווז ופותחים מכין כיס בכל אחד מהם. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות ביחד עד שנהיה הבצל שקוף. ממליחים מעט. מעבירים לכלי בצד. באותו שמן סוגרים את חזה האווז ומניחים בצד.
ממלאים את חזות האווז בתערובת הבצל והפטריות. מעבירים לתבנית בגודל מתאים חסינת אש (כאשר מתחתם מסדרים את פלחי התפוז המפולט). מערבבים בקערה את מיץ התפוזים, היין, הזנגביל והשום ביחד. יוצקים את הרוטב לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה. דואגים מדי פעם להרטיב את כל החזה (אם הנוזלים אינם מכסים אותו) על מנת שלא יתייבש.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
