הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות חזה הודו
½ כוס משמשים מיובשים פרוסים
2 כוסות יין לבן יבש
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון
2 גזרים פרוסים
1 כרשה, רק החלק הלבן, פרוסה
1 פלפל ירוק פרוס
50 גרם חצאי אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה
1. משרים את המשמשים כשעתיים ביין. מסננים ושומרים את היין
2. מערבבים את המשמשים עם האגוזים ועשבי התיבול
3. מתבלים במלח ופלפל
4. יוצרים כיס בפרוסות העוף וממלאים בתערובת. מתבלים במלח ופלפל וקושרים בחוט או
מהדקים בקסמי עץ
5. מטגנים מכל הצדדים במחבת כבדה עם מעט שמן זית חם. מעבירים לתבנית אפייה
6. מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים כדקה
7. מוסיפים את היין שהפירות שרו בו. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה
8. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות
9. יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום
בינוני, 180°c. מסירים את הכיסוי, מפזרים את חצאי האגוזים ואופים 10 דקות
נוספות. חוצים את הגלילות ומגישים מיד, עם הרוטב
10. בתאבון
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
