הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו חזה הודו חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל אדום חריף פרוס ללא הגרעינים
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
5 כפות שמן זית
מלח, קינמון ותרמילי הל
100 גרם צימוקים בהירים
75 גרם צנוברים
2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה
1. מניחים את קוביות ההודו בקערה
2. מערבבים יחד את פרוסות הפלפל, השום, מיץ הלימון, 2 כפות שמן זית, מלח, קינמון והל
3. יוצקים את התערובת על קוביות ההודו, מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים
כשעה במקרר
4. מחממים את השמן הנותר. מוציאים את קוביות ההודו מהמשרה, מנגבים במגבות נייר
ומטגנים מכל הצדדים בשמן החם עד שהצבע זהוב
5. מוסיפים את המשרה, את הצימוקים ואת הצנוברים, מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת,
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהבשר רך
6. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעלי נענע קצוצים. מתאים להגיש עם מחית תפוחי אדמה
או כרובית מאודה
7. בתאבון
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
