הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות יין שרי או יין לבן חצי יבש
1 כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור
2 כפות קורנפלור
4 כפות שמן קנולה
100 גרם אגוזי מלך
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות דקות
1 בצל בינוני פרוס ומופרד לטבעות
2 פלפלים אדומים פרוסים דק
1/2 כוס ציר עוף
אופן ההכנה
1. שוטפים את קוביות ההודו ומנגבים במגבות נייר. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, היין, סוכר, מלח ופלפל עם הקורנפלור ומוסיפים את קוביות הבשר
2. במחבת כבדה מחממים כף שמן ומטגנים את האגוזים, רק עד שיזהיבו. מסירים מהאש ומעבירים לקערה
3. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את רצועות הסלרי על אש גבוהה. מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים מעט ואז את הפלפל האדום. מסירים מהאש ומעבירים לקערה עם האגוזים
4. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים, עד שהן זהובות
5. מוסיפים את ציר ההודו ומביאים לרתיחה
6. מנמיכים את האש, מוסיפים את תערובת האגוזים והירקות ומחממים דקה. מתאים להגיש עם אורז
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
