הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם חזה הודו (עדיף הפילה)
מלח גס
פלפל לבן
1 כף עלי תימין
750 גרם שומר
1 בצל
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
300 גרם אורז ארבוריו (אורז לריזוטו עגול)
½2 כוסות ציר הודו חם
1 כוס יין לבן יבש
50 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1. חוצים לאורך את פילה ההודו ומתבלים במלח ופלפל לבן, מפזרים מעל את עלי התימין.
2. חותכים את פקעות השומר לרבעים. קוצצים את הבצל עם שיני השום.
3. מחממים את השמן במחבת כבדה גדולה ומטגנים את נתחי ההודו משני הצדדים, עד שהם
זהובים.
4. מוסיפים את השומר, הבצל והשום ומטגנים מעט.
5. שוטפים את האורז במסננת ומוסיפים למחבת, מטגנים מספר דקות תוך בחישה.
6. מוסיפים חצי מכמות הציר ומביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומכסים את הסיר
7. מבשלים עד שהציר נבלע באורז. מוסיפים את הציר הנותר ואת היין וממשיכים לבשל עד
שהאורז מוכן והנוזלים התאדו. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את הצנוברים
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
