הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי "קנור"
6 פרוסות חזה עוף דקות מוכנות לשניצל.
1 בצל קטן פרוס לטבעות
2 כפות שמן זית משובח
1 כף חרדל דיז'ון חריף
1 כף חרדל עם גרגירים (אפשרי חרדל רגיל בתוספת 1 כפית גרגירי חרדל)
1/2 כוס שמנת צמחית
1/2 כוס מים
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
אופן ההכנה
מכינים תבנית פיירקס קטנה (15X25 ס"מ בערך)
מטגנים את פרוסות חזה העוף עם 2 כפות שמן זית במחבת חמה מאד - 3 דקות מכל צד.
מוציאים את הפרוסות המטוגנות ומסדרים בתבנית הפיירקס.
פורסים בצל לפרוסות (טבעות) ומטגנים באותו השמן , תוך ערבוב, בערך דקה אחת (השחמה קלה). מחממים תנור (אפשר בטוסטר אובן) ל-200 מעלות צלסיוס.
מוסיפים אל המחבת את המים והיין , החרדל (2 הסוגים), ואבקת מרק העוף אל הבצל המושחם וממשיכים לבשל 5 דקות תוך ערבוב. יוצקים על פרוסות העוף המטוגנות בתבנית ומכניסים לתנור לאפיה 5 דקות . מוציאים את התבנית בזהירות על רשת מתכת.
מעבירים את פרוסות העוף לכלי הגשה ומוסיפים אל התבנית את השמנת הצמחית. מערבבים ואופים לעוד 5 דקות.
לבסוף יוצקים חלק מן הרוטב החם על הפרוסות של העוף בצלחת ההגשה (את השאר שומרים
לתוספת כרוטב על תפוחי אדמה או אורז).
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
מגיש:
מקור: בהשראת מתכון אוסם
שתף את המתכון
