חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף בגלזורת תפוזים ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה עוף בגלזורת תפוזים ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר חזה עוף בחתיכה אחת (לא משוטח ופתוח לשניצל)
1/2 כוס דבש או סילאן
1/4 כוס חומץ תפוחים או הדרים
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית גדושה, פפריקה מתוקה
1 פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1. בסיר מערבבים את כל חומרי המישרה והציפוי ומבשלים ומצמצמים ל 1/3 (בערך 5-7 דקות) לצנן היטב במקרר.
2. להוציא את העוף מהמקרר ולצרוב קלות על מחבת פסים ולמרוח במברשת את העוף בגלזורת הדבש-תפוזים. לצנן שוב, ולחזור על מריחת הגלזורה עוד פעמיים עם צינון כך שתיווצר שכבת גלזורה מתקתקה.
3. להניח את רשת התנור על תבנית שתקלוט את הנוזלים. למזוג מים לתוך התבנית. כך שהשומנים והנוזלים שיגרו מהעוף לא ישרפו ויגרמו לעשן בתנור. בנוסף, האדים יעזרו לשמור על לחות העוף עצמו.
4. לאפות את העוף בחום 160 מעלות במשך 10-12 דקות.
5. לפרוס למנות אישיות להגיש מיד עם מנת רוטב נדיבה .
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון