חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף ביין מרסלה ורוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן!
חזה עוף ביין מרסלה ורוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן!
הוראות הכנה
מרכיבים
3 חזות עוף שלמים חצויים ונקיים
מלח, פלפל שחור גרוס
קמח לקימוח הבשר
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג פטריות טריות מסוגים שונים חתוכות
3/4 כוס יין מרסלה
1 וחצי מיכלי שמנת צמחית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל שחור, מקמחים ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה קלה. מעבירים לתבנית אפיה בשכבה אחת.
להכנת הרוטב:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות מוסיפים שום, פטריות וממשיכים לטגן עד להזהבה. מוסיפים את היין ומבשלים כ-5 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי, מוסיפים שמנת צמחית, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות
יוצקים את הרוטב על העוף שבתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות עד שהנתחים מוכנים, רכים ועסיסיים.
בתאבון
מגיש: MIRSO
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון