הוראות הכנה
מרכיבים
3 חזות עוף שלמים חצויים ונקיים
מלח, פלפל שחור גרוס
קמח לקימוח הבשר
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג פטריות טריות מסוגים שונים חתוכות
3/4 כוס יין מרסלה
1 וחצי מיכלי שמנת צמחית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל שחור, מקמחים ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה קלה. מעבירים לתבנית אפיה בשכבה אחת.
להכנת הרוטב:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות מוסיפים שום, פטריות וממשיכים לטגן עד להזהבה. מוסיפים את היין ומבשלים כ-5 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי, מוסיפים שמנת צמחית, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות
יוצקים את הרוטב על העוף שבתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות עד שהנתחים מוכנים, רכים ועסיסיים.
בתאבון
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון
