הוראות הכנה
מרכיבים
5 חזות עוף נקיים משומן
250 גר' קמח לבן מנופה
50 גר' פטריות קצוצות דק
150 גרם מחמאה/או מרגרינה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס דק
1/3 כוס עירית קצוצה
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות "ציר עוף" "קנור"
1 ליטר מים
אופן ההכנה
1. לחצות את חזות העוף,כך שלכל סועד יוגשו 2 חצאים של חזה העוף. לקמח את חזה העוף מכל צדדיו , בעזרת 100 גר' מהקמח. לחמם את השמן במחבת , לטגן את חזות העוף כ-2 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת עם נייר סופג.
2. להמיס את המחמאה בסיר נפרד ולאדות את הפטריות. להוסיף את יתרת הקמח ולבחוש עד קבלת מרקם חלק ואחיד. להוסיף את המים , תוך כדי ערבוב ולבחוש היטב עד שלא ישארו גושי קמח, ויתקבל מרקם חלק.
3. להוסיף את ציר העוף והתבלינים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ-15 דק', עד קבלת רוטב חלק וסמיך.
4. לסדר את חזות העוף בתבנית אפיה ולצקת את הרוטב מעל.להוסיף את העירית הקצוצה ולאפות בתנור למשך 8 דקות בחום בינוני.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
