חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חיטה בירקות ושומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חיטה בירקות ושומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חיטה סוגת
מלח
2 גזרים בינוניים
1 בצל בינוני-גדול
150 גרם פטריות טריות (לא הכרחי)
2 קישואים קטנים
1 כף שמן
1 כף חמאה או מרגרינה
½ כוס טחינה גולמית
½ - ¾ כוס מים חמים
קורט זנגוויל
רוטב סויה לפי הטעם
שומשום סוגת לפי הטעם
אופן ההכנה
•מבשלים את החיטה במים בגובה 2 ס"מ מעל החיטה עד שהיא מתרככת במקצת ( חיטה תמיד נשארת קצת פריכה ). ניתן להשרות את החיטה קודם, כדי לחסוך זמן בישול.
•יש לבדוק את החיטה מדי פעם כדי לוודא אם יש צורך בעוד מים. אם נשארו מים בתום זמן הבישול, יש לסנן את החיטה. מתבלים במלח.
•חותכים את כל הירקות לפרוסות עבות. ממיסים את החמאה ביחד עם השמן במחבת ומטגנים את הגזר והבצל בסיגנון טיגון-ערבוב עד שהם מוכנים אך עדיין פריכים. מוסיפים את הפטריות והקישואים. ממשיכים לטגן כ – 5 דקות.
•מערבבים בקערה את הטחינה והמים עד לקבלת רוטב חלק. מתבלים בזנגוויל ורוטב סויה. מעבירים את החיטה לצלחת הגשה ומניחים עליה את הירקות. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומקשטים בשומשום . מגישים חם.
מגיש: קיבי
מקור: סוגת
שתף את המתכון