הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חיטה סוגת
מלח
2 גזרים בינוניים
1 בצל בינוני-גדול
150 גרם פטריות טריות (לא הכרחי)
2 קישואים קטנים
1 כף שמן
1 כף חמאה או מרגרינה
½ כוס טחינה גולמית
½ - ¾ כוס מים חמים
קורט זנגוויל
רוטב סויה לפי הטעם
שומשום סוגת לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את החיטה במים בגובה 2 ס"מ מעל החיטה עד שהיא מתרככת במקצת ( חיטה תמיד נשארת קצת פריכה ). ניתן להשרות את החיטה קודם, כדי לחסוך זמן בישול.
יש לבדוק את החיטה מדי פעם כדי לוודא אם יש צורך בעוד מים. אם נשארו מים בתום זמן הבישול, יש לסנן את החיטה. מתבלים במלח.
חותכים את כל הירקות לפרוסות עבות. ממיסים את החמאה ביחד עם השמן במחבת ומטגנים את הגזר והבצל בסיגנון טיגון-ערבוב עד שהם מוכנים אך עדיין פריכים. מוסיפים את הפטריות והקישואים. ממשיכים לטגן כ 5 דקות.
מערבבים בקערה את הטחינה והמים עד לקבלת רוטב חלק. מתבלים בזנגוויל ורוטב סויה. מעבירים את החיטה לצלחת הגשה ומניחים עליה את הירקות. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומקשטים בשומשום . מגישים חם.
מגיש:
מקור: סוגת
שתף את המתכון
