כאחד פדאנט מושבע!!!! שלא מתפשר על בערך ורוצה את הטוב ביותר...לא התיאשתי , קראתי, חיפשתי , ניסיתי וטעמתי הגעתי למתכון האולטימטיבי . י brיש לציין כי החלה יוצאת "ניטראלית" כלומר לא מתוק מידי ולא מלוח . אפשרי להוסיף בכמויות המלח brוהדבש בהתאמה. brכמו כן לא לדלג על השלבים ... האמינו לי שזה יהיה שווה את המאמץ 🙂 brוכמובן לא לשכוח לדרג!!! brבהצלחה ובתאבון.
|
|
|
|
כאחד פדאנט מושבע!!!! שלא מתפשר על בערך ורוצה את הטוב ביותר...לא התיאשתי , קראתי, חיפשתי , ניסיתי וטעמתי הגעתי למתכון האולטימטיבי . י brיש לציין כי החלה יוצאת "ניטראלית" כלומר לא מתוק מידי ולא מלוח . אפשרי להוסיף בכמויות המלח brוהדבש בהתאמה. brכמו כן לא לדלג על השלבים ... האמינו לי שזה יהיה שווה את המאמץ 🙂 brוכמובן לא לשכוח לדרג!!! brבהצלחה ובתאבון.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים (28 מעלות)
2.5 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמן תירס של מזולה (שמן אחר כמו שמן זית יורגש בטעם !!)
3 חלמוני ביצה
2 כפיות מלח
1 כף מחמאה
1 כף סוכר וניל
1 כף דבש
500 גרם קמח (שטיבל 2 או קמח לחם "חזק" )
סומסום
אופן ההכנה
להפריש 1/4 כוס מים פושרים וחצי כפית אבקת סוכר לתוך כוס אחרת ביחד עם השמרים . לערבב טוב טוב ולהשאיר לתסיסה למשך 10 דקות .
לנפות את הקמח לתוך קערה וליצור שקע במרכז (יש להשאיר מעט קמח בצד לצורך קימוח מאוחר יותר .
לשפוך את השמרים שהתססנו לתוך השקע ולקפל את הקמח על השמרים תוך כדי ערבוב קל .
להוסיף את אבקת הסוכר ,שמן, סוכר הוניל ,מחמאה והמים וללוש לבצק .
רק כאשר מתקבל בצק יש להוסיף את המלח ושוב ללוש לאחר ספיגת המלח יש להוסיף את כף הדבש וללוש שוב בשלב הזה יש להוסיף מעט קמח כדי שהבצק לא יהיה דביק מידי .
בכל מקרה אם הבצק דביק יש לשפוך מעט שמן תירס על הידיים ולשמן את הבצק ולהמנע מהוספת קמח מיותרת .
יש ללוש את הבצק למשך 5-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
לייצור כדור מהבצק ולשמן אותו מעט לזרזף מעט קמח כדי למנוע הדבקת הבצק לשמיכה .
לפרוש שמיכה על הקערה ולשים הקערה במקום חמים כמו ארון פתוח למשך שעה וחצי .
לחלק את הכדור ל 6 כדורים קטנים (כל אחד בערך 130 גרם ) . זה שלב שצריך לעבוד בו מהר ככל הניתן ...
יש להוציא את כל האוויר מהבצק על ידי רידודו בעזרת מערוך לרצועות ולאחר מיכן לגלגלם לגלילים של 35-40 ס"מ .
לשזור את החלות (כל 3 גלילים חלה) . ולהניח על מגש משומן במרגרינה . להשאיר רווח בין החלות ולקחת בחשבון שהחלות יתפחו .
להניח להתפחה נוספת של 35 דקות .
לערבב חלמון עם מעט מים למרוח על החלה ולפזר שומשום .
להכניס לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות ולאחר מיכן להוריד את החום ל180 עד קבלת גוון שזוף . (בערך 15 דקות נוספות) .
להוציא מיד מהתנור לרשת צינון .
**** לא להשתמש בטורבו או גריל . לשים על המסילה האמצעית ולהזהר לא לאפות יותר מידי . הצליל שצריך להיות מן החלה הוא צליל עמום .
*** לשמור במקום סגור כמו מיקרוגל או תנור ולדאוג לעטוף אותם היטב עם שקית ניילון . במקרה שקצת מתייבש יש לחמם מספר שניות בתנור חם .
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון
