חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלות ולחמניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלות ולחמניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
50 גר שמרים
3 כפות סוכר
1 ביצה
3 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח
שומשום לזריה
אופן ההכנה
לערבב את הקמח, השמרים והסוכר יחד. להוסיף את הביצה, מלח המים והשמן וללוש טוב (אפשר במקסר) לתת לתפוח במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
כדי לזרז את תהליך התפיחה יש אפשרות לשים נייר אפיה מעל הבצק ולהניח עליו שום או קופסאת גפרורים כאשר החלק המבהיר כלפי הבצק.
קולעים צמות . רצוי לאפות את החלות בתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. החלה תופחת בצורה יפה יותר.
מורחים בחלמון ולאחר מכן מורחים בחלבון לגוון מבריק יותר. מפזרים שומשום.
לתת לתפוח עוד כשעה
ולאפות בחום בינוני (כ-40 דקות)
מגיש: sp
מקור:
שתף את המתכון