הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן מנופה
50 גר שמרים
3 כפות סוכר
1 ביצה
3 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח
שומשום לזריה
אופן ההכנה
לערבב את הקמח, השמרים והסוכר יחד. להוסיף את הביצה, מלח המים והשמן וללוש טוב (אפשר במקסר) לתת לתפוח במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
כדי לזרז את תהליך התפיחה יש אפשרות לשים נייר אפיה מעל הבצק ולהניח עליו שום או קופסאת גפרורים כאשר החלק המבהיר כלפי הבצק.
קולעים צמות . רצוי לאפות את החלות בתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה. החלה תופחת בצורה יפה יותר.
מורחים בחלמון ולאחר מכן מורחים בחלבון לגוון מבריק יותר. מפזרים שומשום.
לתת לתפוח עוד כשעה
ולאפות בחום בינוני (כ-40 דקות)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
