הוראות הכנה
מרכיבים
7 כוסות קמח
2 חבילות שמרים או 2 כפות מלאות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס חלב קוקוס או חלב רגיל
1/3 כוס סוכר
תמצית וניל
1/2 כוס דבש או סילאו
2 כוסות שמן
3 ביצים גדולות
2 כפיות מלח
לציפוי
1 חלמון ביצה
שומשום
אופן ההכנה
1.מערבבים מים פושרים עם השמרים ומעט סוכר. באם משתמשים בשמרים יבשים אין צורך
2.מערבבים את הסוכר, דבש או סילאן שמן ביצים ומלח. ומזלפים 4 כוסות קמח את החלב
ותמצית הווניל
3.מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים המבעבעים, או את השמרים היבשים ומוסיפים
בזירזוף את יתר הקמח, עד שנוצר בצק גושי.
4.מניחים את הבצק בקערה משומנת, ומוודאים שהיא אכן משומנת מכל צדדיה.
5.מתפיחים מכוסה במשך שעה אחת. מוצאים אוויר תוך טפיחת הבצק ולשים מעט.
6.יוצרים מהבצק חלות בצורת צמות
7.מניחים את הלחמים על נייר אפיה משומן, ומברישים עם תערובת החלמון ומפזרים את
השומשום.
8.מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח
9.אופים בחום של 180 מעלות, כ-35-40 דקות. מומלץ לא לאפות יתר על המידה.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון
