חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלת דבש נוסח שרתון ניו יורק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה עוגה מדהימה בטעמה המעודן וחגיגית
חלת דבש נוסח שרתון ניו יורק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה עוגה מדהימה בטעמה המעודן וחגיגית
הוראות הכנה
מרכיבים
7 כוסות קמח
2 חבילות שמרים או 2 כפות מלאות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס חלב קוקוס או חלב רגיל
1/3 כוס סוכר
תמצית וניל
1/2 כוס דבש או סילאו
2 כוסות שמן
3 ביצים גדולות
2 כפיות מלח
לציפוי
1 חלמון ביצה
שומשום
אופן ההכנה
1.מערבבים מים פושרים עם השמרים ומעט סוכר. באם משתמשים בשמרים יבשים אין צורך
2.מערבבים את הסוכר, דבש או סילאן שמן ביצים ומלח. ומזלפים 4 כוסות קמח את החלב
ותמצית הווניל
3.מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים המבעבעים, או את השמרים היבשים ומוסיפים
בזירזוף את יתר הקמח, עד שנוצר בצק גושי.
4.מניחים את הבצק בקערה משומנת, ומוודאים שהיא אכן משומנת מכל צדדיה.
5.מתפיחים מכוסה במשך שעה אחת. מוצאים אוויר תוך טפיחת הבצק ולשים מעט.
6.יוצרים מהבצק חלות בצורת צמות
7.מניחים את הלחמים על נייר אפיה משומן, ומברישים עם תערובת החלמון ומפזרים את
השומשום.
8.מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח
9.אופים בחום של 180 מעלות, כ-35-40 דקות. מומלץ לא לאפות יתר על המידה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון