הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח ללחם (שטיבל 2)
125 גרם חמאה
15 גרם שמרים טריים
1 כף מחוקה מלח
200 גרם דבש פרחי בר
1 חלמון ביצה
כ-2 ורבע כוסות מים קרים
אופן ההכנה
1. מוציאים את החמאה מהמקרר שתתרכך קצת. שמים את הקמח בקערה גדולה ורחבה ומפוררים וממוללים לתוכו את השמרים הטריים. מוסיפים את החלמון, הדבש והמים הקרים ומאחדים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש כ-6-5 דקות . אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
2. מוסיפים את החמאה והמלח וחוזרים ולשים עד שמתקבל בצק חלק וגמיש כ-10-5 דקות . מגלגלים ומכנסים את הבצק לכדור. מורחים קערה גדולה בחמאה ומניחים בתוכה את הבצק. מורחים אותו בחמאה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום קריר במטבח.
3. משטחים מעט ומחלקים את הבצק ל-8-6 חלקים שווים. מכנסים ומגלגלים כל אחד מהחלקים לכדור, מכסים במגבת לחה ל-20 דקות .
4. לוקחים כדור בצק ומשטחים ומותחים אותו לצורת מלבן על משטח עבודה מקומח. מקפלים לאורך לשלוש, מגלגלים ומותחים לנחש.
5. קולעים מכל 3-2 גלילים (או 5, תלוי בצורת החלה המבוקשת) את החלות. מתפיחים לאט במקום קריר במטבח.
6. מחממים את התנור לחום של 200-190 מעלות. מפזרים על תחתית התנור קוביות קרח או משפריצים לתנור מים בעזרת שפריצר. משך האפייה הוא כ-40-30 דקות.
גיוונים:
מילוי תאנים ושומר
אפשר להוסיף עם החמאה 8 תאנים בשלות שפותחים ומועכים לתוך הבצק בתוספת חופן גרגירי שומר,או אניס ולהפחית מעט מכמות הדבש. החלה הזו נהדרת עם חמאה וגבינה כחולה.
מילוי גזר ודבש
מכינים את הבצק ללא החלמון ועם מעט פחות מ-2 כוסות מים. בשלב השני מוסיפים עם החמאה והמלח כ-4 גזרים מגוררים עלפומפייה גסה.מתבלים בקינמון, ציפורן ואגוז מוסקט ומאחדים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
מילוי עם דבש ותפוחים
כשמכינים את הבצק, מחליפים רבע מכמות הקמח הלבן בקמח אורגני מלא ומוסיפים ביצה שלמה במקום חלמון. בשלב השני מוסיפים עם החמאה 4-3 תפוחי גולדן דלישס חתוכים לקוביות ומבושלים קלות,או חתיכות תפוחי גראנד מוקפצות בחמאה (ארז שם חצי חצי) וחופן או שניים צימוקים איראניים ומאחדים ולשים את הבצק.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון
