הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פסטה - מקרוני, פנה, פוזילי או כל סוג שתבחרו
8 שוקי עוף (פולקעס) אפשר גם כל חלק אחר של העוף
1 תפוח אדמה גדול (או שניים קטנים) קלוף ופרוס
בצל חתוך לשמונה
2-3 שיני שום
4-6 ביצים (לפי כמות האנשים) שטופות היטב
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חמין מקרוני / אילת בן-יוסף
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן אבל מפחיתים דקה מזמן הבישול. מסננים ומעבירים לקערה. מתבלים את הפסטה בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
ולמעשה המרכבה:
נוטלים סיר שיכול להכנס לתנור (או תבנית פיירקס עם מכסה), שופכים קצת שמן על התחתית (כף-שתיים, לא יותר).
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית, יוצקים מעליהם 1/2 מכמות הפסטה, מעל הפסטה מניחים את הביצים, הבצל ושיני השום, מכסים בשארית הפסטה. מעליה מניחים את העוף (עם העור כלפי מעלה). מוודאים שהסיר מכוסה היטב ומכניסים אותו למדגרה - תנור שחומם ל-100 מעלות לכל הלילה (או לפחות ל-8 שעות).
להגשה: הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור: איילת בן יוסף
שתף את המתכון
