הוראות הכנה
מרכיבים
#1
1 חבילה מקרונים דקים של "ברילה"
2 בצלים בינוניים
¾ ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של 5 ס"מ
1/3 כוס שמן
½ כף תערובת תבלינים בשם "בהרט" מאיכות טובה!
מלח
1 כף אבקת מרק
2 כוסות מים
5 - 6 שיני שום פרוסות
אפשר להוסיף גם צימוקים
#2
1 חבילה מקרונים דקים של ברילה
½ ק"ג בשר צוואר או צלעות טחון
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות ברסק עגבניות
1/3 כוס שמן זית
1 כפית אורגנו
1 כפית קורנית
1 כפית מיורן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק קטן
1 גבעול סלרי
1 חציל בינוני
5-6 שיני שום פרוסות
1 כף אבקת מרק
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
#1
1. לקצוץ בצל אחד דק ולטגן עד שישחים.
2. לערבב כל המרכיבים למעט מקרונים ובצל אחד.
3. לפרוס את הבצל השני ולסדר בסיר משומן ולטגן עד שישחים.
4. להרתיח מים בסיר , להוריד מהאש ולהכניס פנימה את המקרונים עד שיהיו גמישים.
לסנן ולערבב עם התערובת )ראה 2 ).
5. לשפוך את התערובת לסיר על הבצל. לישר את פני התערובת ולכסות.
6. להכניס לתנור ואפות בחום של 130°c כ - 20 שעות. אפשר גם על פלטת שבת.
#2
1. לקצוץ את הבצל, הסלרי והפלפל הירוק ולטגן עד שישחים. להוסיף את השום ולטגן עד
שישחים. להוציא לקערה.
2. לחתוך את החציל לקוביות קטנות ולטגן עד שישחים, להוציא לקערה.
3. להוסיף את שאר המצרכים לקערה למעט המקרונים, ולערבב. לפורר היטב את הבשר הטחון.
4. להכין את המקרונים כמו לעיל. ולהעביר לקערה ולערבב. לשפוך לתבנית חסינת אש ולכסות
עם רדיד אלומיניום .
5. לבשל בתנור בחום של 130°c כ -20 שעות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
