הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל
3 ביצים טרופות
פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן לטיגון
2 מכלי רסק עגבניות (קטנים) או מיכל "טומאטו מאקס"
1 מכל רסק מלא מים
4 שיני שום פרוסות
1 כף סוכר
3 כפות פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. פורסים את החציל (לא קלוף) לפרוסות עגולות ודקות. שמים בתבנית מתכת גדולה, בוזקים במלח ושולחים לשמש, לשעה.
2. מנגבים ומספיגים במגבות נייר. טובלים כל פרוסה בביצים הטרופות ואז בפירורי הלחם, ומטגנים במחבת, בשמן חם בגובה 1 ס"מ עד שיזהיב.
3. כשכל הפרוסות מטוגנות משני הצדדים, שמים אותן זו ליד זו בתבנית תנור גדולה. אפשר כשהן חופפות מעט.
4. קולפים וחותכים דק את שיני השום, ומפזרים על החצילים.
5. מערבבים רסק, מים, סוכר ופטרוזיליה ומורחים על החצילים.
6. אופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות, או עד שהרסק מתחיל להיראות כהה. מגישים.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון
