הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג חצילים קטנטנים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
¼ כוס מלח
2 פלפלים חריפים קצוצים דק (לא הכרחי)
1 ראש שום קצוץ דק
¼ כפית מלח למלית
¼ כוס מים
2 כוסות שמן זית
½ כוס אגוזים קצוצים דק סות שמן זית
אופן ההכנה
1. מסלקים גבעולים ושוטפים היטב את החצילים.
מרתיחים כ- 10 דקות. שוטפים שוב, מסננים מהמים ומצננים.
2. חותכים בסכין חתך קטן לאורך החציל.
3. מכינים את המלית: מערבבים אגוזים,
פטרוזיליה, פלפל ירוק, שום ו-1/4 כפית מלח.
4. ממלאים את החצילים במלית ומסדרים בצנצנת זכוכית
כשהם שכובים זה על גבי זה והחתך כלפי מעלה.
5. ממיסים ¼ כוס מלח ב-¼ כוס מים ויוצקים מעל החצילים.
יוצקים על הכל שמן זית עד שפת הצנצנת. סוגרים הרמטית ומחכים שבוע.
מגיש:
מקור: נואל אבו-גוש
שתף את המתכון
