הוראות הכנה
מרכיבים
לחצילים:
3 חצילים בינוניים
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור דק
לעדשים:
400 סמ"ק עדשים שחורות אורגניות
750 סמ"ק ציר ירקות
1/4 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים - כוסברה, נענע, בזילקום.
1 בצל סגול בינוני
5 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן
לרוטב:
4 כפות שמנת חמוצה
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
עושים מספר ניקובים בחצילים וקולים אותם בגריל עד שיתרככו וייחרכו קלות. מסירים את הקליפה, חותכים את בשר החציל לרצועות לאורך ומניחים בצד בקערה להצטנן. לאחר מכן מוסיפים לקערה את המשרה לחצילים (שמן זית, לימון, מלח, פלפל דק).
את העדשים קולים בסיר עם כף שמן זית, ולאחר כדקה מוסיפים את ציר הירקות (לחלופין ניתן להוסיף 750 מ"ל מים עם גזר שלם, בצל מקולף חתוך ל-2, עלה סלרי וצרור טימין קשור). מבשלים את העדשים עד להתרככות (אבל שלא יהפכו לדייסה), מורידים מהאש, מסננים ומקררים. אם בישלנו עם ירקות, נפריד אותם מהעדשים.
לאחר שהתקררו מעט יש לערבב את העדשים המבושלות עם תערובת עשבי התיבול, מיץ הלימון, השום הכתוש, 4 כפות שמן זית, מלח ומעט פלפל לבן דק.
מכינים את הרוטב: מערבבים 4 כפות שמנת חמוצה עם שמן זית, מלח ופלפל.
מכינים להגשה: מניחים בצלחת קטנה 2-3 רצועות של החציל הקלוי (בצורת עיגול), במרכז עורמים 3-4 כפות סלט עדשים, ומעל מעטרים ברוטב השמנת החמוצה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
