הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק הקלתית:
2 כוסות (280 גרם) קמח
קורט מלח
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
החומרים למלית:
1 כוס (200 גרם) סוכר
¼ כוס מים
1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 כפות דבש
2 כפיות תמצית ווניל טהור
125 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
¼2 כוסות (225 גרם) חצאי אגוזי המלך (או אגוזי פקאן קלויים קלות)
הכלים:
תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ עם תחתית נשלפת, משומנת.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. במיכל מעבד מזון מערבבים את הקמח, המלח ואבקת הסוכר.מוסיפים את החמאה ומעבדים
בלחיצות קצובות עד קבלת תערובת פירורים גסים , מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד
לקבלת גושי בצק. מאחדים לכדור , עוטפים ומניחים 1 שעה במקרר.
2. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°C).
3. לוקחים גושי בצק גדולים ומגרדים במגרדת גסה אל תוך התבנית. מהדקים קודם לדפנות
ואח"כ לתחתית באופן אחיד ודוקרים את הבצק במזלג. אופים כ-15 דקות עד שהבצק בצבע
זהוב-בהיר. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.
אופן הכנת המלית:
4. בסיר גדול וכבד מערבבים את הסוכר עם המים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.
מגבירים את הלהבה לבינונית ומביאים לאט לרתיחה (מדי פעם מברישים את הדפנות עם
מברשת טבולה במים להסרת גבישי סוכר). מרתיחים , תוך ערבוב ע"י סבוב הסיר בעזרת
הידיות מדי פעם, 7-8 דקות (תוך השגחה צמודה ובזהירות, כי הקרמל נשרף מהר), עד
קבלת צבע קרמל עמוק. מסירים מן האש ומוסיפים את השמנת בהדרגה, תוך ערבוב (זהירות
התערובת מבעבעת חזק). מחזירים את הסיר מעל להבה נמוכה ומערבבים ברציפות במטרפה
עד שהקרמל חלק. מוסיפים את החמאה, הדבש והווניל ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט
במשך כ-3 דקות. מסירים מן האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את האגוזים , מערבבים ומעבירים את התערובת מעל לבצק.
מניחים את ה"טארט" במקרר עד שהתערובת יציבה, לפחות 3 שעות או כל הלילה.
מגישים עם כדור גלידת ווניל.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
