הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לבצק:
100 גרם חמאה קרירה חתוכה לקוביות קטנות מאד.
½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
250 גרם קמח
החמרים למלית ולקרם השקדים:
4 אגסים בינוניים בשלים (אך מוצקים) עם הגבעול.
מיץ מ-½ לימון
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
2 חלמונים
גרידה מ-1 לימון
2 כפות קמח
1 כף ברנדי (או ברנדי אגסים)
אבקת סוכר לקישוט
החומרים לזיגוג:
1/3 כוס ריבת משמש
1 כף מים או ברנדי
הכלים:
תבנית ל"טארט" בקוטר 24 ס"מ עם תחתית נשלפת, משומנת.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
בקערת מיקסר מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר , בעזרת וו הגיטרה, לתערובת קרמית ורכה.
מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב עד שהביצה כמעט נבלעת פנימה (התערובת מתפרקת בשלב זה). מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהתערובת הופכת לבצק.
מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בו את התבנית. מניחים במקרר ל-1 שעה.
אופן הכנת המלית:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מ"צ), קולפים את האגסים, חוצים אותם ומשאירים את הגבעול. מסירים את הליבה , שמים בקערה בינונית ומערבבים עם מיץ הלימון.
בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים, בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית , עד קבלת תערובת תפוחה וקלילה.
מוסיפים את החלמונים וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח ולבסוף את הברנדי ומערבלים לתערובת אחידה.
אופן ההרכבה:
מורחים את קרם השקדים על הבצק. מסדרים את חצאי האגסים מסביב על גבם, מעל לקרם , כאשר הגבעול פונה החוצה (ראה בתמונה) ולוחצים אותם פנימה בעדינות לתוך הקרם. אופים 25 -30 דקות , עד שהמלית מתייצבת והיא בצבע זהוב.
בינתיים ממיסים בסיר קטן את ריבת במשמש עם המים על להבה נמוכה.
כאשר ה"טארט" מוכן , מוציאים את התבנית ומקררים על רשת כמה דקות. מברישים את החלק העליון עם ריבת המשמש הנוזלית (אם נקרשה, מחממים שוב). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
בוזקים מעט אבקת סוכר מעל השוליים ובמרכז.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
