חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט בצל בשמנת ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טארט בצל בשמנת ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 1 כוסות קמח
120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים
למלית
100 גרם חמאה
2 כפות שמן
700 גרם בצל יבש, פרוס דק
1 כף חרדל
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
3 כפות קמח
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
אופן ההכנה
להכנת הקלתית: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך, לקבלת כדור בצק אחיד עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ושומרים במקרר לשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר הגדול ב- 2-3 ס"מ מקוטר התבנית, ומניחים בתבנית מצמידים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות. שומרים במקרר.
להכנת המלית: מחממים תנור לחום גבוה 200 צ.
מחממים במחבת כבדה את החמאה והשמן, ומטגנים את הבצל תוך בחישה עד שיזהיב מעט. מוסיפים את החרדל והדבש ומטגנים דקה.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקמח ומטגנים דקה.
מוסיפים את החלב והשמנת, ומבשלים 2 דקות תוך בחישה.
מסירים מהאש, ומצננים. מוסיפים את הביצים והגבינה, ומערבבים.
יוצקים את המלית על הקלתית, ואופים כ-50 דקות עד שהמלית מזהיבה. מצננים מעט וחותכים
מגיש: gilai
מקור: יד מרדכי
שתף את המתכון