הוראות הכנה
מרכיבים
לפירורים:
חבילת עוגיות "לוטוס" (שלא עטופות בנפרד)
6 כפות חמאה לא מלוחה
למילוי:
85 גרם שוקולד חלב משובח
¾1 כוסות שמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים
¾ כוס חמאת בוטנים קרמית (השתמשתי בשל שופרסל)
½ (113 גרם) גבינת שמנת
1/3 כוס חלב ממותק מרוכז
אופן ההכנה
1. לרסק את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים מאוד (רצוי במעבד מזון)
להעביר לקערה בינונית ולהוסיף חמאה. לערבב עם מזלג עד שמעורבב כהלכה.
לשים בתבנית 34X11 ס"מ עם תחתית נשלפת. (תבנית אלומיניום מאורכת מספיקה לצורך העניין)
להצמיד את הפרורים לתחתית ולדפנות ולשים במקפיא.
2. למלא קערה גדולה במים וקרח.
לקצוץ את השוקולד דק ולשים בקערה בינונית.
לשים ½ כוס שמנת על מחבת קטנה ולהביא לרתיחה.
לצקת מעל השוקולד, ולשים בצד 5 דקות. לערבב בכדי ליצור תערובת אחידה.
לשים באמבטיית הקרח עד שהגנאש קר. לערבב תמידית. כשמספיק קר להוציא מאמבטיית הקרח, ולערבב עד שהגנאש מספיק מוצק בכדי לשמור על צורתו.
לא להגזים.
למרוח על התחתית של התבנית המצופה בשברי עוגיות, ולהחזיר לפריזר.
3. לערבב את גבינת השמנת, חמאת הבוטנים, והחלב המרוכז במעבד מזון, ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
להעביר לקערת ערבוב.
4. להקציף ¾ שמנת מתוקה ולהוסיף בעדינות לתערובת חמאת הבוטנים, לקבלת מרקם אחיד.
5. להעביר את התערובת לתבנית עם השכבות, ולהחזיר למקרר לשעתיים לפחות.
להוציא מהתבנית ולהעביר צלחת הגשה 10 דקות לפני ההגשה.
להקציף את ½ כוס השמנת הנותרה וליצור "נשיקות" על הטארט, ו"לגרף" זילופי שוקולד מעל.
מגיש:
מקור: אתר אמריקאי
שתף את המתכון
