הוראות הכנה
מרכיבים
6 אגסים בשלים
200 גרם בצק עלים
200 מ"ל סוכר חום
מעט מים
100 גרם סוכר
20 גרם חמאה
אופן ההכנה
קולפים את האגסים וחותכים אותם ל-6 חלקים שווים.
על אש קטנה ממיסים את הסוכר עם מעט המים עד שהופך לרוטב קרמל.
משרים את האגסים בקרמל עד שהם מתרככים. מוציאים ומייבשים.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-2-3 מ"מ, חותכים לרצועות ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
ממיסים את החמאה והסוכר על אש קטנה, ויוצקים את התערובת על תחתית תבנית הפאי. מסדרים את האגסים מעל, ומכסים ברצועות הבצק (דחפו אותם קצת לבפנים)
מניחים את הטארט ל"מנוחה" כשעה.
מחממים תנור לכ-220 מעלות, ואופים את הטארט בו כ-10 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל-180, ואופים במשך 10 דקות נוספות.
כשהטארט מוכן, מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון
